José Andrés Guardado Hernández 1986 szeptember 28.-án látta meg a napvilágot Guadalajara-ban. (Azt megvolt, hogy az általános iskolai tanárnőm mindig úgy fenyített, hogy „gvádáláhárá”, aztán 2 év alatt rájött, hogy van egy ilyen város Mexikóban…?) Nem igazán ment neki a sombrero készítés, így a kis Jose felcsapott focistának a helyi F.C. Atlas-nál. Az első profi mérkőzését 2005-ben, 18 éves korában vívta a Pachucha ellen, amit 3-2 hozott is a csapat. Rövid idő alatt meghatározó csapattagja lett az Atlas-nak, 64 meccsen szerepelt és ebből 7-szer talált a kapuba. 2006-ban már Európából is szép számmal akadtak kérők, szóba hozták a Real Madridot (mondjuk a Madrid-ot kivel nem hoznak szóba?), a Serie A-t, de végül a kis chepe a Deportivo de La Coruna-hoz igazolt. (A Depor 75%-ban birtokolja a játékjogát, a másik 25 maradt az Atlas-nál.) Örült is José, mivel a tanulás terén nem egy nagy spíler és semmi kedve sem volt egy új nyelvet megtanulni…

A Depor-ban is rövid idő alatt alapember lett, eddig összesen 78-szor lépett pályára és összesen 10 gólt szerzett, megfejelve még 18 kiosztott gólpasszal. A játéktér bal oldalát Ő uralja, mind támadásban, mind védekezésben hatékonyan segíti a csapatot, valószínű, hogy rövidesen egy nagyobb klub is ki fogja vetni rá a hálóját.

A válogatottban ellenünk mutatkozott be 2005-ben, pár hónappal az után, hogy megkapta a profi szerződését az Atlas-tól. 2006-ban meghívást kapott a világbajnokságra, de mindössze egyszer lépett a pályára. Azóta kerek negyvenszer húzta magára az Eltri mezét és hatszor volt eredményes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eltri.blog.hu/api/trackback/id/tr462023609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása