Még nem az igazi

2010.05.26. 23:42 gored

Hétfőn a VB esélyes angol válogatottal csapott össze az El Tri a Wembley gyepén közel 90 000 szurkoló előtt. Talán ez volt a legjobb módja megtapasztalni, milyen hangulat fog a csapatra várni a VB nyitó meccsén ahol Dél-Afrikát kell megaláznunk a hazai pályán. Aguirre óvatos, inkább védekező felállást választott, azonban a meccs elején meglepetésre sokkal agresszívabban és támadó szemlélettel játszott a csapat. Walcott szökkenéseitől eltekintve az első negyedóra Mexikóról szólt.

A Crouch – King fejjáték sajnos az egyik legnagyobb gyengeségünkre mutat rá, a magas labdákkal az alacsony védelem nem nagyon tud mit kezdeni. Hasonló volt a helyzet a második gólnál, ahol a gordo Pérez még a lécre tolta a labdát, az (lesről btw, nemtudom a chino játékvezetők hol voltak?) érkező Crouch azonban elnyomta Rodríguezt és a kapuba sodorta a labdát.

Ennek ellenére a második félidő a mienk volt, Vela kétszer is gólt rúghatott volna, Salcido a kapufát is eltalálta, többször is zavarba tudtuk hozni a gyengén muzsikáló angol védelmet. A félidő végén nagy nehezen összejött és Franco megérdemelten kotorhatta a hálóba a lasztit.

A második félidő elején Glenn Jhonson gyorsan lehűtötte a kedélyeket, a csapat védelmének az esze még az öltözői burrito-n járt, mikor Jhonson egyszerűen átrobogott rajta és a hálóba rakta a labdát. A második félidőre az angolok összeszedték magukat és inkább a mezőnyjátékkal telt el a meccs, a játékon még a beálló Guardado, Chicharito és a nagy öreg El Temo sem tudott érdemben változtatni.

Összességében elmondható, hogy a csapat bátran és elszántan küzdött a Wembley gyepén, szégyenkeznie nincs ok, a VB-n azonban sokkal több figyelemre lesz szükség mind a védelemben, mint a támadások befejezésnél.

Szerdán Hollandia, ARRIBA!!!

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eltri.blog.hu/api/trackback/id/tr922034415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.05.27. 08:23:55

sajna nem lett az igazi, de egy pillanatig sem kell félteni az azték isteneket!

ha esetleg kell segítség mexikósítani a vébé blogoszféráját, rám számíthatsz/számíthattok! arriba!

kapásból írnék valamit luiz hernandezről vagy blanco-ról, a két istenről, akik megszerettették velem a focijukat, jürgen klinsmann pedig szomália partjainál legyen hajótörött!
süti beállítások módosítása