Aguilar most a kispadon kezdett, a helyére Osorio húzodott vissza, csereként pedig Moreno állt be, mint középhátvéd, Márquez pedig mint védekező középpályás húzódott előrébb. A játék első 10 perce alapján részünkről inkább a kontrajáték rajzolódott ki, Márquez révén igyekeztünk a 16-so előtt labdát szerezni, amiből Franco, Vela és Dos Santos sprintelhetett előre. A kakasok inkább az ívelésekre rendezkedtek be, kihasználva a magasságbeli fölényüket, Anelka, Rybéry, Malouda azonban hozta az Uruguay elleni formájukat. Bátran kezdtük a meccset, veszélyesebb helyzeteink voltak, egy kis szerencsével (és ha Vela-nak lett volna esze is), már az első félidőben megszerezhettük volna a vezetést. A 32. percben azonban épp neki kellett idő előtt távoznia a pályáról, egy viszonylag ártatlan helyzet után húzódott meg a lába, a helyére Barrera állt be. (én inkább Guardado-t raktam volna a pályára, mivel Barrea a Pumas-ban inkább jobbszélső poszton van) Vela nagyon szeretett volna bizonyítani a klubbéli csapattársaival szemben, ez azonban nem jött össze, remélhetőleg Uruguay ellen már bevethető lesz.

A szünetben csatárt cserélt az ellenfél, Anelka helyett jött be Gignac, talán ennek köszönhető, hogy egy kicsit megélénkültek a francia támadások, Pérez-nek volt dolga rendesen a beíveléseknél, de mindig biztosan fogta/ütötte ki a Jabulanit. (kellett az az amerikai focis gyakorlás a 2 meccs között…) Aguerre húzott egy merészet és az 54. percben lehozta az inkább védekező középpályás szerepben tündöklő Juárez-t és a csatárt, Javier Hernandez-t küldte be a helyére, így tulajdonképp már 4 csatárral ostromoltuk a francia védelmet. Barrera átjött a jobb oldalra, Dos Santos átment a balra, középen pedig Franco és Chicharito várta a labdákat. Pár perccel később ismét egy bátor húzás a részünkről, az öreg Blanco jön be a fáradó Franco helyére.

2 perccel később Márquez remekül indította Hernandez-t, aki a les vonalról kilépve ajtó-ablak helyzetben mattolta Lloris-t. 1-0 Mexikónak, teljesen megérdemelten. A játék képe ez után véglegesen megváltozott, a franciák szenvedtek, mi pedig játszhattuk a rövid passzos kombinációkra épülő játékunkat.

A parádé gólt eredményezett, Barrera a 76. percben szélsebesen indult el a jobb szélen, lefutta Evra-t majd a 16-oson belül Abidal, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, fel is rúgta. Egyértelmű 11-es, nem is volt belőle vita. Blanco állt a labda elé, aki magabiztosan mutatta be, hogyan rúgják a büntetőt a Yucatan fennsíkon. 2-0! A meccs további része már nem tartott izgalmakat, így megérdemelten, szép játékkal nyert Mexikó.

 A meccs embere számomra megint csak Dos Santos, aki az egész mérkőzés alatt lelkesen és hasznosan játszott, de Márquez és az egész védelem megérdemel egy külön dicséretet. Torrado íveléseivel azonban még mindig nem vagyok megelégedve… Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé és végre megmutattuk miért is minket tartottak a csoport favoritjának. Arrrrriba! A mexikói drukkereknek pedig külön köszönet, hogy végre elnyomták a vuvuzelát és végre igazi focihangulat költözött a stadionba.

Viktor Hugo pedig a meccset megnézve bontott egy sört és megírta a Nyomorultakat…

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eltri.blog.hu/api/trackback/id/tr52090260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robot_ 2010.06.17. 23:49:09

En mar az elejen mondtam h be kellett volna allitani kezdonek Hernandezt.
Chicarito vegre akit nem csak sztarolnak, hanem megmutatta miert lett mexikói gólkirály...
Legkozelebb a spanyolok is darálnak!
Franciák meg semmit nem mutattak. Így egy szavuk sem lehet majd ha kiesnek, aztan ha Platini egy szót mer szolni a fair play-ről, előre mutogatva egy esetleges X-re, akkor Henry kezezését ábrázoló pólóval kell betömni a száját Fair Play címszóval..

robot_ 2010.06.17. 23:49:53

Ja, es hajra Chivas!

vontod75 2010.06.18. 00:04:12

@robot_: Hajrá America!

Szerintem nem lenne szabad x-re játszani. Jójó hogy törleszthetnénk a német vb-ért z argentinoknak, de egy korea szerintem jóval könnyebb ellenfél.

vontod75 2010.06.18. 00:07:33

A dublini Pizza Hut 700 ingyen pizzát oszt ki ma este, miután a mexikói válogatott 2–0-ra legyőzte Franciaországot.

Az egész világon ismert franchise dublini étterme a torna elő tt bejelentette, hogy 350 ingyen pizzát oszt ki minden egyes gól után, amelyet a franciák kapnak a világbajnokságon.

Teuton01 2010.06.18. 00:45:25

A német szakasz részéről a legnagyobb örömmel szeretnénk gratulálni Mexikó teljesítményéhez, öröm volt nézni a csigazabálók sárbatiprását! XD

Onebottle 2010.06.18. 10:53:13

Nagyon jó hangulatú meccs volt. És szerintem a franciák is úgy szenvedtek, hogy közben nézhető focit játszottak. Eddig nálam ez a legjobb meccs!!!

Onebottle 2010.06.18. 10:54:30

A fifa a meccs emberének egyébként Hernandezt szavazta meg, aki a FIFA vb-k történetének 2100. gólját lötte!

Blanco pedig a 3. legöregebb, aki gólt lőtt vb-n :D de ezt a 11est tanítani kell!

FlyingKiwi 2010.06.18. 10:57:32

Mexikó mutatta eddig a második legszimpatikusabb játékot a vébén (első természetesen Új-Zéland). A Barca miat egészen nem szeretem Marquezt és Dos Santost, de tegnap mindkettő óriásit játszott. Blanco meg maga az isten, már a jelenléte miatt is szurkolok kicsit Mexikónak.

Irapuatótól Szuezig 2010.06.18. 23:33:32

egyértelmű: a vb eddigi legjobb meccse. grat mexikónak, nagyon szimpatikusan játszanak.

jó lenne, ha uruguay-jal egy élvezetes meccset játszanának a csoportelsőségért, de tartok tőle, hogy majd "tartalékolni fognak" a nyolcaddöntőre. mint ahogy uruguay is.

vontod75 2010.06.19. 01:22:21

Viva México!!
1810 Independencia de México
1910 Revolucion Mexicana!
2010 MÉXICO CAMPEON EN EL MUNDIAL

Woland 2010.06.19. 05:02:55

Nekem is Dos Santos tetszett legjobban! Remelem nem kuldjuk kolcsonbe sehova a kovetkezo szezonban. Erik a srac.

Blanco tizije meg tenyleg mesteri volt, vedhetetlen.

(De azt megjegyeznem, hogy tudtommal Yucatan sima alfold es nem fennsik :)

Arriba! Meg kell utni az urukat is!

Cloroform 2010.06.20. 19:53:46

a baráti társaságomban kiröhögtek, amikor a vb kezdete előtt azt mondtam, hogy Mexikónak szorítok, ők mind német, francia, spanyol csapatra voksoltak. Hát úgy látszik én jártam jól :) Az első meccsen kicsit csalódtam, nem láttam az akarást a csapatban, de a mostani franciák elleni mérközés a képernyő elé ragasztott. Élmény volt nézni, ahogy a franciákat a sárba tiportuk :))

Cloroform 2010.06.20. 19:54:40

ja még annyit, hogy Uruguay ellen is hasonló agilitást várok, le kell gyalulni őket, azért az látszott, hogy erőnlétben ott van a csapatunk.

jjtiller · http://bowl.hu/ 2010.06.21. 15:53:59

@Cloroform: nem divatszurkolók között kell meccset nézni :P a vb eddigi legszimpatikusabb csapata vita nélkül Mexikó (megint), bízom benne, hogy Uruguay ellen sem megy bele a csapat a sokak által vizionált sima döntetlenbe, hanem a megszokott agilitással és offenzívával a győzelemre hajt majd :) sajnos a "blogunk" alig frissül, nem értem miért...

jjtiller · http://bowl.hu/ 2010.06.21. 15:56:15

jut eszembe, Kassai vezeti a meccsünket :) szívesen besegítek amúgy akár még a blog szerkesztésébe is, jómagam 12 éve szorítok az El Tri vb-győzelméért, ami előbb-utóbb érzem, hogy össze fog jönni...

gored · http://seologik.blog.hu 2010.06.21. 21:35:55

Igaz, az utóbbi időben nagyon összejött a tanulás+meló, nem nagyon volt időm semmire, igyekszem pótolni.

1x2 · http://fogadastipp.blog.hu 2010.06.22. 04:57:02

Mexikó - Uruguay

Ezt a meccset már akkor eldöntöttem, hogy x-re rakom mikor a Mexikóiak megverték a Franciákat.Vártam is az oddsot de nagyot csalódtam.
1,80 egy vb döntetlenre ez azért röhej.Jó persze tudom és mindenki tudja, hogy x-el mindkét csapat tovább lép de azért akkor is felháborítónak tartom.Mondjuk én is x-re számítok, de ez az odds elég gáz.Megpróbálok valami jobb szorzót keresni.
Induljunk a remélt eredményből a döntetlenből.Ha nem 0-0 lesz akkor remélhetőleg az egyik csapat betalál az első félidőben és itt meg is állok mert a tippemhez ennyi talán elég is lesz.Valamelyik csapat vezessen a félidőben és kész.A vége meg legyen döntetlen az már engem nem érdekel.Mindkét csapatra rakok, hogy vezeti félidőt és ragyogó odds jár hozzá.

Tipp Mexikó vezeti a félidőt odds 4.50
Tipp Uruguay vezeti a félidőt odds 5,00
süti beállítások módosítása