Az előzetesekkel szemben egyáltalán nem voltunk megilletődve a vuvuzela hangzavarban és rögtön nekiestünk Dél Afrikának. Az első 10 percben csak a labdát keresték az afrikaiak, ez idő alatt egy kis szerencsével több gólt is szerezhettünk volna. Negyed óra alatt összeszedte magát az ellenfél és jóval szervezettebben védekezett, a labda azonban így is 60-70%-ban nálunk volt, Giovanni remek játékával többször is helyzetbe hozta a csatárainkat, Aguillar pedig balbekk létére a széleken felfutva segítette a támadásokat.  Az egyetlen hiba az volt talán, hogy Torrado feltűnően sokszor indította rosszul Aguillart, így teljesen feleslegesen futotta szét az agyát. Hiába halmoztunk helyzetet-helyzetre, nem jött a gólt, Franco mester vagy 3x is a kapuba bólinthatta/rúghatta volna a labdát, de nem jött össze. Félidő 0-0.

 

A második félidőben már egy jóval szervezettebb Dél Afrika jött ki a pályára, a támadásainkat jobban szűrték és elővették a legveszélyesebb fegyverüket, a kontrákat. Az 54. percben jött is a pofon, egy középen elveszített labda után Tshabalala bombázta a labdát a kapunkba.
 
Pár percig csillagokat láttunk, mert rohadtul nem találtuk a játékunkat, Aguerre gyorsan cserét is kért, Guardado váltotta Aguilar-t. Visszatért az eddigi játék képe, de a szervezetten védekező Dél-Afrikával nem tudtunk mit csinálni, Aguirre mindent bevetett, először az öreg Blanco váltotta Vela-t, majd később Chicharito jött be Franco helyére (mondjuk szerintem ezt a cserét JÓVAL hamarabb meg kellett volna már tenni). Eközben a kontrákból Tshabalala és Mphela többször is veszélyes volt a kapunkra, nem sok hiányzott ahhoz, hogy Bafanáék végleg eldöntsék a meccset. A 79. percben azonban Blanco – Guardado játék után egy remek ívelésből a beragadó Mokoena-nak hála, Marquez került tisztán helyzetbe, és higgadtan rakta a kapuba a labdát. Az eddigi játék képe megbomlott mindkét csapatnak kellett a 3 pont, ehhez talán Dél-Afrika járt közelebb, Mphela a töketlenkedő Rodríguez mellett a hosszabbításban a kapufára lőtte a labdát. 3 perc hosszabbítás után 1-1, a játék képe alapján jogosan.
 
 
A meccset már az első félidőben el kellett volna dönteni és hátradőlve, kukorica sört szopogatva megvárnia hármas sípszót. CARRAMBA! Ahogy az lenni szokott, az a csapat kapta a gólt, aki a legtöbb helyzetét elszórakozta és ezután már nekünk kellett idegesen futni az eredmény után. A meccse embere nállam Giovanni dos Santos, remekül játszott, osztogatta a labdákat és amikor kellett, lőtt. (Khune pedig védett…) Javier Hernandez szerintem egy kicsit későn jött be, Franco-n látszott, hogy ma nem fog gólt lőni. Blanco pedig akármekkora rutinrája, a 37 évével már nem tud egyes labdákat utolérni. Nagyon fontos lesz az X miatt a Francia - Uruguay végeredménye a csoport szempontjából.
 
VIVA MEXICO!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eltri.blog.hu/api/trackback/id/tr822074771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Onebottle 2010.06.11. 18:57:30

Dos Santos remek teljesítmény nyújtott! Chicharito hiányát nem értettem. Nem sok ideje volt, de mágis látszott a támadásokon, h. ott van....Korábban kellett volna cserélni. Rafának meg gratula. És a cikk írójának is!

U.i.: a bírót nhányszor elküldtem volna, mikor a labda útjába állt.

szbszig 2010.06.11. 19:01:14

Azt még nagyjából megértem, hogy Tshabalala nevét nem tudjátok leírni, de Aguilar helyett miért következetesen Aguillar, vagy Aguirre helyett Aguerre?...

Pacho · http://pacho.blog.hu 2010.06.11. 19:10:12

@szbszig: a meccs amúgy érdekel, vagy nyelvtanilag nézted a tévében is?

gored · http://seologik.blog.hu 2010.06.11. 19:40:18

Ejj, azt a kapkodós, nemodafigyelek stílust! Hibák javítva. Jogos észrevétel, én sem szeretem, ha rosszul írják le a nevem.

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.11. 23:02:12

Kicsit nekieshettél volna egy nyelvtankönyvnek is.

Aki analfabéta, miért akar blogot írni?

Die Antwoord 2010.06.11. 23:33:11

@Hajrá, Fő- és Albánia!: jól megmondtad neki, büszke lehetsz magadra, a Te blogod biztos makulátlan...további jó fikázást, kislány!

D king 2010.06.12. 00:00:07

Remélem a helyzetkihasználás javul, és akkor Uruguay mellett továbbjut Mexikó csapata is a csoportból.
Én még mindig nem értem, hogy lehetnek ilyen impotensek a mexikói csatárok...
De ezt most tudjuk be a kurva vuvuzeláknak. A családom viseli a meccsnézést, csak ez a zümmögés akasztja ki őket IS.

Hefe 2010.06.12. 08:40:08

a mekkaknak gyorsan kell szerezniuk egy epkezlab kapust, kulonben hamar nagy bajba kerulnek.

tumpara 2010.06.12. 09:37:13

Ha már nyelvtanozunk, Dél-Afrikát kötőjellel kéne írni. Ha már róluk szól a blog.

nykaroly · http://nykaroly.wordpress.com/ 2010.06.12. 14:56:01

Az első félidőben simán le lehetett volna hozni a három pontot... Így csak magunkon röhöghetünk: nykaroly.wordpress.com/2010/05/26/mexiko/

robot_ 2010.06.17. 23:19:59

@nykaroly: jol van, latom nem csak a spanyol-svajc meccs kapcsan nyomod ezt a szar blogot.
süti beállítások módosítása