Pitában az olaszok

2010.06.04. 13:24 gored

A szokásos 4-3-3 felállásban kezdtük a meccset, Lippi pedig egy új 4-2-3-1-et próbálgatott az olaszokkal. Már az álmoskönyv szerint se jó jel, ha a jól bevált felállást megváltoztatjuk és közvetlenül a VB előtt kísérletezgetünk valami újjal, de úgy tűnik Lippi szeret kísérletezgetni.

 
A meccs alatt azonban az olasz felállás kb. a 4-1-?-3-ra módosult, ahol De Rossi maradt hátul a védőkkel, elöl pedig 3 olasz tanakodott azon, hogy hogyan kellene a védelemtől egészen a csatárokig eljuttatni a labdát. Merthogy minden volt a meccsen, csak nem olasz középpálya. Eközben mi, G. Dos Santos remek passzával, Vela révén már a 17. percben megszereztük a vezetést. (Giovanni partygringo nagyon hiányozna a csapatból a VB-n, reméljük nem hallgat az apjára és hagyja ott a csapatot.) Figyeljük meg ahogy Cannavaro el capitanooo… a gól közben nagyjából Vela mögött 10 méterrel követte az eseményeket, az öreg már fejben Dubaiban van. Az első félidőt Mexikó uralta, az olasz csapat pedig abszolút nem találta a saját játékát.
 
 
A félidő után Lippi megkeverte a kártyákat és mostmár a fantasztikus 4-4-1-1-el rohamozott, ahol a karmesteri szerepet Iaquinta kapta meg. Nyilván, akik nagyjából ismertesek a foci világában, azok tudhatják, hogy Iaquinta mindenről híres csak nem a játékszervezési képességeiről. Amúgy a meccs ugyanott folytatódott, ahol a félidőben abbamaradt, Mexikó nyomott, Olaszország pedig próbálta tartani a 0-1-et, Hernandez hatalmas helyzetet hagyott ki, plusz Vela kaphatott volna egy 11-est. Az utolsó 30 perc a cserepadról szólt, így a taktikai játék visszaesett. A 84. percben Median, Blanco passzából vágta Buffon szeme közé a mindent eldöntő 2. mexikói gólt. Az utolsó percben az olaszok még szépíteni tudtak (a csocsóban egy ilyen sittes gól után verik az asztalt és kérnek elnézést) azonban az összképen ez már nem változtatott.
 
 
Kezd összeállni a csapat, elől a G. Dos Santos, Vela, Hernadez nagyon jó kis triót alkot és most már a védelmünkre se lehetett sok panasz. Az olaszok pedig Chiellini visszatérésétől remélhetnek valamit, különben így még a csoportkört sem fogják túlélni.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eltri.blog.hu/api/trackback/id/tr992056052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása