Javier Hernandes Balcázar 1988 június 1,-én látta meg a napvilágot Guadalajara-ban. Az apa az a Javier Hernández Gutiérrez, aki 86-ban tagja volt a mexikói keretnek, nem beszélve arról, hogy a nagypapa, a jó viejo Tomás Balcázar, a számunkra szomorú véget ért 54-es vb-n erősített a mexikói válogatottat. Kilenc éves korában már a labdát tologatta a burrito helyett az alsóbb osztálybeli Chivas Coras-ban.  A nagy, Chivas-beli bemutatkozóra 2006-ig kellett várni, amikor a 82. percben váltotta a szebb időket látott Omar Bravo-t és rögtön élt is a lehetőséggel, a 3-0-át 4-re módosította kis guerrero. Abban az idényben már több gólt nem lőtt, sőt a következő idényben is csak hatszor lépett pályára és még csak egyszer sem zörgette meg a hálót. A 2009-es Clausura-ban már négyszer is beköszönt az ellenfeleknek, az Apertura-ban pedig megosztott harmadik lett a góllövő listán. Jelenleg ő vezeti a góllövőlistát, tizenkét meccsen, tíz gólt szerzett összesen.

Az U20-ban 18 évesen mutatkozott be és tagja volt a 2007-es U20-as vb keretnek is. A nagycsapatban 2009-ben debütált Columbia ellen, ahol egy gólpasszal indította a bemutatkozását, idén februárban már két gólt rángatott a Bolíviai kapuba, plusz még kiosztott egy gólpasszt is. Március 3.-án Új-Zélandnak fejelt egy gólt (hiába 172 chiquilin, izomlábaival akkorákat ugrik, mint egy szöcske) 17.-én pedig 1 találattal segített hozzá Észak-Koreát a 2-1-es pofonhoz. Becenevét „Chicharito” (azaz borsószem), nem a termete miatt (btw a mexikó válogatott nem a fejesekre fog utazni), hanem a papa után, az igazi El Chicaro-tól örökölte.

Így nem csoda, hogy az öreg kontinensről is elkezdtek utána érdeklődni, olyannyira, hogy a nagy tintás, Sir Alex Ferguson a Manchaster – Bayern utáni napon vacsorára hívta az egész családot. Nemsokára robbant is a nagy hír, hogy Július 1.-től a Manchester United első mexikói játékosa lesz. Annyit már most le merek fogadni, hogy Owen-nél több gólt fog lőni. 

"Csatár vagyok, szeretem magam jól érezni a pályán, mindig nyerni akarok és nagy dolgokat elérni"

Jellemezt magát a vele készített interjúban, tökéletes angolsággal, így még a nyelvi akadályok sem fognak neki gondot okozni a beilleszkedésben.

Nagy jövő áll a fiú előtt és itt az első alkalom, hogy ezt az egész világ előtt bizonyítsa. A válogatottban a 9-es mezt fogja viselni.

Viva México Cabrones!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eltri.blog.hu/api/trackback/id/tr312016859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mujure 2010.06.02. 21:25:01

sokra hivatott srác, és ferguson ki is hozza belőle, remélem:)
süti beállítások módosítása